Slavonija bus

Go down

Slavonija bus

Postaj by Miha on ned 28 lip 2009 - 18:28

Kako nisam našao temu evo otvaram ovu te odmah bacam jedan ulov na stol Very Happy


Uživajte Wink
avatar
Miha

Broj postova : 576
Age : 28
Lokacija : grad Đakovo (Croatia)
Registration date : 13.12.2008

[Vrh] Go down

Re: Slavonija bus

Postaj by Drempa on sri 20 lis 2010 - 21:55

avatar
Drempa

Broj postova : 413
Age : 38
Lokacija : Zagreb
Registration date : 06.04.2009

[Vrh] Go down

Re: Slavonija bus

Postaj by Miha on čet 21 lis 2010 - 15:01

Dobro ga je sredio....
avatar
Miha

Broj postova : 576
Age : 28
Lokacija : grad Đakovo (Croatia)
Registration date : 13.12.2008

[Vrh] Go down

Re: Slavonija bus

Postaj by sali on čet 12 tra 2012 - 12:01

034PORTAL.HR

INSPEKCIJA TAKO ODLUČILA
Autobusi Slavonija busa isključeni iz prometa: 'Ovo je teror!'

Franjo Matijašević, vlasnik Slavonija busa ispred isključenih autobusa

(foto: Dušan Mirković/PIXSELL)

POŽEGA : Inspekcija Ministarstva prometa jutros je isključila iz prometa dva autobusa tvrtke Slavonija bus koja odnedavno obavlja prijevoz učenika s područja općina Velika i Jakšić. Autobusi neće smjeti prometovati sedam dana.

Ova informacija stigla je u našu redakciju poslijepodne, nakon standardnog radnog vremena, pa ne znamo službeno obrazloženje Inspektorata. Prema riječima Franje Matijaševića, vlasnika Slavonija busa, radi se o šikaniranju i teroru nad njegovom tvrtkom koja je ulaskom u našu županiju preuzela dio tržišta APP-u i uvelike utjecala na smanjenje cijena učeničkog prijevoza u cijeloj Požeštini.

Deset dana provjeravali

- Inspektori su deset dana dolazili, pregledavali sve i pisali zapisnike kako je sve u redu i očito je da neki ljudi iz Ministarstva nisu bili zadovoljni takvim izvješćem pa su ih slali dok nam nešto ne nađu. Njihovo je obrazloženje za uklanjanje naših autobusa iz prometa, da to treba biti redovni javni prijevoz, a ne posebni linijski. Međutim, imamo ugovore s općinama i zato smatramo da nisu u pravu. Žalit ćemo se na njihovo privremeno rješenje - objašnjava Matijašević.


(foto: Dušan Mirković/PIXSELL)

"Ministarstvo kao privatna prčija"

- Pojedinci su očito shvatili ministarstvo kao svoju privatnu prčiju. Ne shvaćaju da ih mi svi plaćamo, i ja izdvajam za njihove plaće i nemaju pravo vršiti takav teror nada mnom i nad mojom tvrtkom. Klasično silovanje zakona. Imam 25 autobusa, sve sam stekao poštenim radom. Ovo šikaniranje nema nikakvog smisla - dodaje vlasnik Slavonija busa.

Nema povlačenja

Matijašević je sada još čvršći u stavu da se neće povući iz Požeško-slavonske županije. Kaže da učenici neće biti zakinuti za njihove usluge te su dovezli dva nova autobusa koja će zamijeniti one kojima je inspekcija oduzela prometne dozvole.

Jedan od komentara :

mili bože , koja kvaka,nema busa, nema vlaka.politike tu su zapleteni kraci najviše su nagrabali đaci.po prugama narasla je trava
a na cesti prosvjeduje krava....i tako dalje.......

EVO I ODGOVORA DRŽAVE
Ministarstvo: Prijevoz učenika iz Velike i Jakšića je nezakonit

POŽEGA Nakon upita 034portala iz Ministarstva prometa smo u roku 17 minuta primili odgovor o događajima vezanim za inspekcijski nadzor Slavonija busa i isključivanju njihovih autobusa iz prometa. Odgovor glasnogovornice Halužan prenosimo u cijelosti.

Slijedom Vašeg zahtjeva za dostavom informacije, a u svezi sa poduzetim mjerama inspekcijskog nadzora prema prijevozniku Slavonijabus d.o.o., izvješćujemo Vas o učinjenom.

Inspektori cestovnog prometa ovog Ministarstva u nekoliko navrata obavili su sveobuhvatan inspekcijski nadzor poslovanja prijevoznika Slavonijabus d.o.o., a u smislu poštivanja odredbi Zakona o prijevozu u cestovnom prometu koji regulira poseban linijski prijevoz putnika u cestovnom prometu.

Utvrđeno je da Slavonijabus d.o.o. obavlja prijevoz učenika srednjih škola, koji imaju prebivalište na području općina Velika i Jakšić, na relaciji Velika-Požega i Jakšić-Požega, suprotno zakonskim odredbama koje reguliraju poseban linijski prijevoz putnika, te da taj prijevoz ima elemente javnog linijskog prijevoza putnika koji se obavlja bez dozvole.

Stoga su donijeta odgovarajuća rješenja o zabrani obavljanja takvog prijevoza. Inspekcijskim pregledima utvrđeno je da su nadzirani prijevoznik i primjerice Općina Velika sklopili, pa narednim poništavali, 4 verzije Ugovora o predmetnom prijevozu, a koji su napravljeni protivno Zakonu u cestovnom prometu.

Ponovnim inspekcijskim pregledom je utvrđeno da se javni linijski prijevoz putnika obavlja na isti način, unatoč donesenim rješenjima o zabrani, te je inspektor cestovnog prometa isključio iz prometa vozila kojima se obavljao prijevoz donošenjem odgovarajućih rješenja o isključenju, a sve sukladno Zakonu o inspekciji cestovnog prometa.

Da bi navedeni prijevoz bio sukladan zakonu, prijevoznik mora imati važeću dozvolu za linijski prijevoz ili da naručitelj prijevoza plaća prijevoz, što u konkretnim slučajevima nije bilo. Općine Velika i Jakšić samo su sufinancirale cijenu vozne karte koju su plaćali korisnici usluge, a za takav prijevoz prijevoznik mora imati dozvolu.

Srdačan pozdrav !
avatar
sali

Broj postova : 1933
Age : 67
Lokacija : Zagreb
Registration date : 10.06.2008

[Vrh] Go down

Re: Slavonija bus

Postaj by sali on čet 12 tra 2012 - 12:26

034PORTAL.HR


Evo odgovora i građana

VELIKA :11.04.2012

Na jutrošnjem prosvjedu u Velikoj okupilo se dvjestotinjak roditelja i učenika. Učenici su nam rekli kako su zadovoljni uslugom Slavonija bus-a, dok su roditelji pored toga, zadovoljni usklađivanjem vožnje autobusa i naravno - cijenom.

Prije dolaska Slavonija busa cijena učeničke karte iz Velike iznosila je 570 kuna, dok danas iznosi 200 kuna + 57 kuna koje sufinancira Općina. Nakon dolaska Slavonija bus-a dotadašnji jedini prijevoznik učenika APP, spustio je cijene prijevoza i prilagodio ih dolasku konkurencije.

- Autobusi uredno voze, stat ćemo na cestu i sve ćemo zatvoriti, otići ćemo i pred APP, neka nam dovedu ministra! - rekao je prilikom na prosvjedu Franjo Jularić, otac srednjoškolca. Nastavio je kako u Velikoj ima roditelja koji imaju po troje ili četvero djece upitavši kako će oni plaćati skupu kartu ako inspektori i APP otjeraju Slavonija bus?

Isto misli i Kata Kljajić, majka gimnazijalke koja ide u treći razred. Istaknula je usklađenost voznog reda s odlascima učenika iz škole jer više ne moraju nakon nastave čekati večernji autobus za povratak u Veliku.

- Kažu da je Požega grad prijatelj djece. Vlak su uništili sad žele i ovo, podržavamo Slavonija bus. Imam još dvoje djece koji će ići u srednju školu. Nisam ni od koga u susjedstvu čula da se žali na ovog prijevoznika, rekla je Kljajić.

Matijašević: Namjerno rade greške u zapisnicima!

Vlasnik Slavonija busa Franjo Matijašević istaknuo je kako njegova tvrtka obavlja poseban linijski prijevoz učenika na osnovu sklopljenog ugovora s općinama i da je sve po zakonu i propisima. Naveo je da po istom modelu voze i drugi prijevoznici u Hrvatskoj i da tamo inspektori nisu pronašli nepravilnosti. Rekao je kako inspektori prilikom isključivanja autobusa iz prometa kao razlog navode redovni linijski prijevoz, čime čine namjernu pogrešku jer njegova tvrtka obavlja posebni linijski prijevoz.

Od 1. veljače inspektori prometa bili su mu u 17 nadzora, pri čemu su iz prometa u Požegi isključili 7 autobusa.

Načelnik Općine Velika Vlado Boban nije želio govoriti o prijetnjama koje je doživio prije koji mjesec, a za inspektore koji su dolazili i kod njega u Općinu kaže kako nikada nisu rekli što ne valja s ugovorom te što nije u skladu sa zakonom. Kaže da je ugovor sklopio zbog roditelja koji sada plaćaju manju mjesečnu kartu za prijevoz učenika, a imaju bolju uslugu.
Srdačan pozdrav !
avatar
sali

Broj postova : 1933
Age : 67
Lokacija : Zagreb
Registration date : 10.06.2008

[Vrh] Go down

Re: Slavonija bus

Postaj by gaspa on pet 13 tra 2012 - 9:16

A što reći? Za pohvalu je reakcija institucija koje učinkovito i na vrijeme rade svoj posao. Kad bismo barem svi mi ostali u ovoj zemlji imali takvu potporu institucija u zaštiti naših interesa kao što je ima APP. A lokalni živalj bi, baš sad svima za inat, trebao formirati neku udrugu kojoj bi školarci plaćali tih 200 kn a udruga onda naručila i plaćala prijevoz Slavonija busu. Ali Sustav bi i onda - valjda - našao neku nepravilnost. A zaštitu ministra prometa roditelji mogu čekati do vječnosti (vidjelo se kako prolaze ministri prometa). Možda im se javi Prvi Umješač U Sve Poslove i njegov riječki kolega koji određuje što će se i kako u kojem ministarstvu raditi. Uostalom (ako sam dobro shvatio tekst) - jaki ti je zakon koji oduzima prometne dozvole ako vozilo napravi neki prekršaj. Hoće li nam početi oduzimati prometne i za prebrzu vožnju?

Zanio sam se. Ipak ovo nije politički forum.

______________________________________
Autobus je vozilo koje ide dvaput brže kad trčiš za njim nego kad si u njemu
avatar
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 2413
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

Re: Slavonija bus

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.