Izložba "Opatijski tramvaj"
Stranica 1 / 2. • Share •
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Izložba "Opatijski tramvaj"
Od 28.11.2010. do 08.12.2010. u kavani hohela "Imperijal" u Opatiji postavljena je izložba koju su organizirali i napravili naši čalnovi trol_rijeka i kobler pod nazivom "Opatijski tramvaj".
Nekoliko fotografija s otvaranja izložbe;
Plakat na ulaznim vratima

Govor prilikom otvaranja

Uzvanici

Knjiga utisaka

Panoi

Nekoliko fotografija s otvaranja izložbe;
Plakat na ulaznim vratima

Govor prilikom otvaranja

Uzvanici

Knjiga utisaka

Panoi

'Ko drukčije kaže - kleveće i laže! Našu osjetit će pest.

Jean- Moderator

- Broj postova: 1474
Registration date: 04.09.2008
Re: Izložba "Opatijski tramvaj"
Od Štacionovaca, bili smo Kapo, g. Simonovich, Thomcro, kiki273 i ja; jasno, i Kobler je bio!
Izložba je vrlo zanimljiva, a autori iznimno susretljivi i spremni za pitanja i razgovor. Preporučam!
Izložba je vrlo zanimljiva, a autori iznimno susretljivi i spremni za pitanja i razgovor. Preporučam!
Sram me priznati, ali sam popodne zaspao k'o klada i prespavao izložbu, Dnevnik, 'Rvacki top model...
Ali, kako veli Jean, otići ću ovih dana...
Ali, kako veli Jean, otići ću ovih dana...

Pfaff- Administrator

- Broj postova: 4171
Registration date: 17.03.2008
…otvorena izložba posvećena prijevoznom sredstvu koje je obilježilo početak 20. stoljeća na Liburniji…
http://www.liburnija.net/foto-opatijski-elektricni-tramvaj-hotel-imperial/
http://www.liburnija.net/foto-opatijski-elektricni-tramvaj-hotel-imperial/
Barney
Barney

Barney- Moderator

- Broj postova: 958
Registration date: 29.02.2008
Vrijeme je vjerujem spriječilo dolazak mnogih ljudi, bio je naime prolom nad prolomima, valjda je palo 100 l kiše. Izložba je otvorena do 8.12. tako da će je, vjerujem vidjeti dosta pučanstva.
A ako vam Opatijski tramvaj nije dovoljan kao mamac, od 3-5. 12. je u istoj kavani i Festival čokolade. Kavana hotela Imperial će prirediti i ''Carsku tortu'' dugačku punih 12 metara, koja će se svečano rezati u subotu, točno u 12 sati. Gostuje i ''Vilma'' iz Raba koja će u kavani postaviti pravu proizvodnu liniju za proizvodnju pralina sa pravim čokoladnim slapom. Uostalom ...

PS. Ne plaćaju me, nego vas mamim. A dodana vrijednost je pogledati i izložbo zamrljanu čokoladom!!!

PS. Ne plaćaju me, nego vas mamim. A dodana vrijednost je pogledati i izložbo zamrljanu čokoladom!!!

kobler- Moderator

- Broj postova: 491
Registration date: 03.03.2008
Bolji mamac ne može, izložba i čokolade. 

Narcis- Administrator

- Broj postova: 4858
Registration date: 29.02.2008
Narcis je napisao/la:Bolji mamac ne može, izložba i čokolade.
A evo i jedne prigodne: http://www.youtube.com/watch?v=oMLHeR23EIc

Pfaff- Administrator

Članak u današnjem NL-u
OPATIJA Tehnološka baština jednako je vrijedna kao umjetnička, arhitektonska i književna, ona je povijesni spomenik. Opatijski tramvaj nastao je u vrijeme najvećeg razvoja opatijskog turizma i ostvario je za svoje vrijeme tehnički naprednu vezu između matuljskog kolodvora i turističkih središta Opatije i Lovrana. Danas mu stanovitu aktualnost daje činjenica da se radi o ekološki čistom vozilu, a svojedobno, kad je prevozio putnike, davao je ovom području srednjoeuropski ugođaj, kazali su autori Nenad Labus i Vuk Perišić u kavani hotela Imperial na otvorenju izložbe posvećene tramvaju koji je početkom prošlog stoljeća spajao Opatiju, Matulje i Lovran. Izložba na 12 panoa putem fotografskih zapisa prikazuje rutu i tehnološke atribute nekadašnjeg tramvaja, a ostaje otvorena do 8. prosinca.(D. Ž.)
IZLOŽBA O OPATIJSKOM TRAMVAJU
OPATIJA Tehnološka baština jednako je vrijedna kao umjetnička, arhitektonska i književna, ona je povijesni spomenik. Opatijski tramvaj nastao je u vrijeme najvećeg razvoja opatijskog turizma i ostvario je za svoje vrijeme tehnički naprednu vezu između matuljskog kolodvora i turističkih središta Opatije i Lovrana. Danas mu stanovitu aktualnost daje činjenica da se radi o ekološki čistom vozilu, a svojedobno, kad je prevozio putnike, davao je ovom području srednjoeuropski ugođaj, kazali su autori Nenad Labus i Vuk Perišić u kavani hotela Imperial na otvorenju izložbe posvećene tramvaju koji je početkom prošlog stoljeća spajao Opatiju, Matulje i Lovran. Izložba na 12 panoa putem fotografskih zapisa prikazuje rutu i tehnološke atribute nekadašnjeg tramvaja, a ostaje otvorena do 8. prosinca.(D. Ž.)
Gost- Gost
Jučer sam konačno imao prigodu skoknuti do Opatije...
Hotel "Imperial" – jedan on najljepših u Opatiji

Kavana und slastičarna

Decentni plakat na vratima najavljuje što se unutra zbiva

Izložbeni panoi su izvedeni u obliku svilenih mahrama na kojima su otisnute slike i pojašnjenja. Zgodno za transport i instalaciju, al', brate, nezgodno za fotkanje. A ja sam baš to htio...

Prostor kavane je već u blagdanskom ozračju, ali ja sam navratio oko 9 ujutro dok pristojan svijet još nije krenuo šalabazati po kavanama pa je bilo prazno i ugodno za proučavanje

Hotel "Imperial" – jedan on najljepših u Opatiji

Kavana und slastičarna

Decentni plakat na vratima najavljuje što se unutra zbiva

Izložbeni panoi su izvedeni u obliku svilenih mahrama na kojima su otisnute slike i pojašnjenja. Zgodno za transport i instalaciju, al', brate, nezgodno za fotkanje. A ja sam baš to htio...

Prostor kavane je već u blagdanskom ozračju, ali ja sam navratio oko 9 ujutro dok pristojan svijet još nije krenuo šalabazati po kavanama pa je bilo prazno i ugodno za proučavanje

Pfaff- Administrator

Panoa ima 12 pa tvore nešto kao križni put duž zidova kavane pa pođimo redom i uz dužni pijetet pokojniku. Najprije opći podaci

2. Tehnički podaci o vozilima

3. Slike s kolodvora Opatija-Matulje i iz remize na Pavlovcu

4. Volosko

5. (zabunom na panou piše 4.): Očuvane tramvajske rozete u Voloskom

6., 7. i 8. Opatija

2. Tehnički podaci o vozilima

3. Slike s kolodvora Opatija-Matulje i iz remize na Pavlovcu

4. Volosko

5. (zabunom na panou piše 4.): Očuvane tramvajske rozete u Voloskom

6., 7. i 8. Opatija

Pfaff- Administrator

9. Ičići i Ika

10. Lovran i ostale situacije

11. Shema trase tramvaja (impozantnih 11 km)

12. Nakon likvidacije 1933. godine, vozni park je prodan Ljubljani pa evo kakva mu je bila sudbina

Detalj gornjeg panoa: Brusilica tračnica napravljena od prerađenih teretnih kola br. 202 koja i danas postoji u Osijeku

Još jedan pogled na kavanu

Za nadati se je da ćemo autore uspjeti namoliti da cjelokupni materijal postaju na 4rum, samo im treba dati vremena...

10. Lovran i ostale situacije

11. Shema trase tramvaja (impozantnih 11 km)

12. Nakon likvidacije 1933. godine, vozni park je prodan Ljubljani pa evo kakva mu je bila sudbina

Detalj gornjeg panoa: Brusilica tračnica napravljena od prerađenih teretnih kola br. 202 koja i danas postoji u Osijeku

Još jedan pogled na kavanu

Za nadati se je da ćemo autore uspjeti namoliti da cjelokupni materijal postaju na 4rum, samo im treba dati vremena...

Pfaff- Administrator

Pfaff je napisao/la:Za nadati se je da ćemo autore uspjeti namoliti da cjelokupni materijal postaju na 4rum, samo im treba dati vremena...
..... a do tada bi se, kao što sam i na zeljeznice.net bio slobodan predložiti, jako veselili i linkovima na fotke panoa u većoj rezoluciji.

Hvala ti na interesatnom predstavljanju izložbe !
seabral- Broj postova: 1271
Registration date: 13.04.2008
Stranica 1 / 2. • 1, 2 
Similar topics» Izložba "Opatijski tramvaj"
» Razglednice na temu tramvaja u Opatiji
» Maketa ljubljanskog tramvaja prerađenog iz opatijskog
» Trasa Matulji - Opatija - Lovran
» Državna izložba malih životinja Virovitica 10-12. prosinca 2010
» Razglednice na temu tramvaja u Opatiji
» Maketa ljubljanskog tramvaja prerađenog iz opatijskog
» Trasa Matulji - Opatija - Lovran
» Državna izložba malih životinja Virovitica 10-12. prosinca 2010