Neotkriveni prijevoznik

Go down

Neotkriveni prijevoznik

Postaj by gaspa on sri 17 kol 2011 - 15:25

Obzirom da mi je Narcis (valjda) uključio sve gumbe - zasad bar sve radi kako želim - evo i ovom forumu svjetske premijere. Pisalo se što malo ovdje, što puno više drugdje, o hrvatskim autobusnim prijevoznicima, poglavito o redovnim linijskim prijevoznicima. Pa su spomenuti ovi i oni, veliki i mali, oni od pamtivijeka i oni jučer osnovani. He-he, jedan im je promaknuo! I njega sad predstavljamo ovdje (a kopirat ćemo kasnije i za druge). Riječ je o - zamislite - zagrebačkom prijevozniku. Iako u konkretnom slučaju riječ prijevoznik nema baš ono značenje koje ima inače. Zapravo, prijevoz mu nije ni registrirana djelatnost, osim ako se ne radi o nekom povezanom društvu, OOUR-u, rekli bismo nekad.

O kome se, dakle, radi? Evo exkluzive (koja neće predugo trajati).

Prijevoznik je - KBC Zagreb. Ili: Klinički bolnički centar Zagreb. Održava (već godinama) jednu liniju: Šalata-Petrova-Rebro (vidi tabelu na slici). To su ujedno i stanice. Namjena linije je povezati 3 lokacije KBC-a Zagreb: klinike na Šalati, kliniku za ženske bolesti i porode u Petrovoj ul. i klinike na Rebru. Prijevoz za bijele kute? Da, ali ne samo za njih. Prijevoz za pidžame ispod šlafroka? Može, ali ne samo za njih. Moćno i prekapacitirano vozilo (vidi sliku) prima i civile. I naplaćuje prijevoz: 5 kn. U jednom smjeru. Čitavom smjeru, bez obzira na broj stanica (dvije!), pa se Lleon, bude li ga koristio, neće trebati cjenkati kao na Lošinju. Dakle, kad trebaš prijevoz do Šalate ili Rebra (a obje su klinike na brdu) uskoči u Petrovoj i dovezu te pred vrata.

Na parne sate vozi sa Šalate a na neparne s Rebra. Vjerojatno od 8 do 14. Nisam proučio red vožnje (a nisam ga ni vidio). Trajanje vožnje kojih 10 min.

Evo i voznog parka______________________________________
Autobus je vozilo koje ide dvaput brže kad trčiš za njim nego kad si u njemu
avatar
gaspa
Administrator
Administrator

Broj postova : 2413
Lokacija : Zagreb
Registration date : 14.05.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.