Gredelj

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Uspješan posao Gredelja i NERC-a na tržištu Maroka temelj za nove poslove na afričkom tržištu

Postaj by borna on čet 23 sij 2014 - 14:09

Zagreb, 23. siječanj 2014. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i National Railway Equipment Company (NREC) isporučile su posljednje dvije lokomotive za Maroko. Danas su još dvije dizelske lokomotive serije GT26CW otpremljene u Rijeku koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Maroko.
Time su Gredelj i NREC isporučile sveukupno 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) i stvorile temelj za nastavak isporuke novih lokomotiva za daljnje tržište Afrike.
„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NREC) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Sveukupno 30 lokomotiva koje su isporučene u manje od godine dana, što znači u ugovorenim rokovima kao i traženoj kvaliteti vozit će po prugama Maroka što smatram velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Svakako bih napomenuo da su ovi ugovori kojima je bila definirana isporuka spomenutih 30 lokomotiva za ONCF (Državne željeznice Maroka) sklopljeni na početku otvaranja stečajnog postupka i završeni u ugovorenim rokovima. Posebno sam zadovoljan što završetkom ovog projekta neće završiti i suradnja s američkim partnerom tvrtkom NREC već se suradnja nastavlja ugovorom koji je potpisan prije par mjeseci a odnosi se na rekonstrukciju i modernizaciju ukupno šest lokomotiva serije GT26 i izradu još četiri glavnih okvira za lokomotive i to ukupne vrijednosti radova od približno 2 milijuna dolara. Isto tako ovaj uspješan posao otvorio nam je vrata da zajedno s američkim partnerom tvrtkom NREC nastavimo isporuku lokomotiva za tržište Afrike. U idućih nekoliko dana planirano je potpisivanje novog ugovora s našim partnerom tvrtkom NREC za isporuku lokomotiva GT26 za Afriku.
Za nas svaki ugovoreni novi projekt dokazuje želju američkog partnera za daljnju suradnju.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
IZVOR: TŽV Gredelj
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj uspješno na talijanskom tržištu

Postaj by borna on čet 13 vel 2014 - 18:50

Zagreb, 12. veljača 2014. Iz proizvodnih pogona Tvornice željezničkih vozila Gredelj otišla su posljednja dva putnička vagona rekonstruirana i modernizirana za talijanske državne željeznice Trenitalia.
Time je Gredelj isporučio sveukupno 19 moderniziranih i obnovljenih putničkih vagona za talijanske državne željeznice Trenitalia.
„Ovaj izvozni projekt ponovni je dokaz naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Talijansko tržište vrlo je veliko i važno tržište pa sam osobito zadovoljan što smo uspjeli isporučiti 19 moderniziranih i obnovljenih putničkih vagona za talijanske državne željeznice, te se iskreno nadam da će nam ova suradnja otvoriti vrata k nekim novim poslovima na tržištu Italije.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
TRENITALIA S.p.A. je dio najveće talijanske kompanije FERROVIE DELLO STATO (Talijanske državne željeznice), zapošljava više od 47.000 ljudi, a bavi se putničkim i teretnim prijevozom.
Godišnje preveze gotovo 500 milijuna putnika i oko 80 milijuna tona robe. Raspolaže željezničkom mrežom od 16.500 km, u svom voznom parku ima više od 2000 dizelskih i električnih lokomotiva, više od 1000 manevarskih lokomotiva, gotovo 8.500 putničkih i 41.300 teretnih vagona te 400 kompozicija vlakova.
Izvor: TŽV Gredelj
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Odbor vjerovnika TŽV Gredelj obišao hale

Postaj by borna on pet 28 oľu 2014 - 13:57


Dana 27. ožujka 2014. održana je sjednica Odbora vjerovnika stečajnog dužnika na kojoj je stečajni upravitelj izvjestio nazočne članove Odbora vjerovnika o tijeku stečajnog postupka, obavljenim poslovima, stanju stečajne mase i sklopljenim ugovorima glede poslovanja stečajnog dužnika.
Isto tako prije same sjednice članovi Odbora vjerovnika obišli su proizvodne hale TŽV Gredelj u kojima se rade metalne konstrukcije novih vlakova.
„Posebno sam ponosan što su članovi Odbora vjerovnika vidjeli kako se u proizvodnim halama Gredelja doslovno radi i proizvodi dio odnosno metalna konstrukcija novog vlaka i to s novim elanom i optimizmom u jednom zdravom i modernom okruženju.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
Izvor: Odnosi s javnošću TŽV Gredelj
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Zamjenik premijera Turkmenistana u posjetu i obilasku Tžv Gredelj

Postaj by borna on pon 31 oľu 2014 - 20:40


Zagreb, 31. ožujak 2014. –Zamjenik premijera i predsjedatelj Vijeća ministara Turkmenistana gosp. Satlyk Satlykov zajedno sa predstavnicima Vlade Turkmenistana, te predstavnicima ministarstva vanjskih poslova posjetio je i obišao proizvodne pogone Tvornice željezničkih vozila Gredelj.
Zamjenika premijera Turkmenistana dočekao je stečajni upravitelj TŽV Gredelj Pero Hrkać zajedno sa suradnicima te na obilasku proizvodnih pogona prezentirao proizvodne mogućnosti TŽV Gredelj te iskazao mogućnost u suradnji.
˝Bilo je riječi o svim aspektima suradnje između Hrvatske i Turkmenistana, a posebice u željezničkom programu. Zamjenik premijera i predsjedatelj Vijeća ministara Turkmenistana gosp. Satlyk Satlykov pokazao je prilikom posjeta oduševljenje niskopodnim dizel-motornim vlakom. Složili smo se da postoji još neiskorištenih mogućnosti, osobito na polju gospodarske suradnje, te zaključili da bi se ta suradnja mogla dalje razvijati s posebnim naglaskom na željeznički industriju, gdje svoju priliku za prodaju svojih proizvoda dakako da vidi i Gredelj”, istaknuo je stečajni upravitelj Pero Hrkać.
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Isporuka lokomotiva za Obalu Bjelokosti i Izrael

Postaj by borna on čet 30 srp 2015 - 17:14


Zagreb, 27. srpnja 2015. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i National Railway Equipment Company (NRE) započele isporuku lokomotiva za Obalu Bjelokosti i Izrael.
Gredelj i NRE su za tvrtku SITARAIL, Obala Bjelokosti započele isporuku prve od sveukupno 4 dizelske lokomotive serije GT26CU, koje će preko luke Rijeka biti otpremljene u Obalu Bjelokosti i time stvorile dobar temelj za nastavak isporuke novih lokomotiva, te otvaranje novih tržišta na afričkom kontinentu.
Isto tako Gredelj i NRE su za Izraelske državne željeznice započele isporuku dvije od sveukupno šest dizelskih lokomotiva serije GT26CW koje su danas iz proizvodnih pogona Gredelj krenule prema Izraelu.
Lokomotive su namijenjene za prijevoz teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama.
„Ovaj projekt je nastavak dugogodišnje suradnje s američkom tvrtkom National Railway Equipment Company (NRE) za koje je TŽV Gredelj već isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Cilj nam je zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti konkurentni i prisutni na što više tržišta. Obala Bjelokosti i Izrael su evo sljedeće destinacije na koje ćemo zajedno s američkim partnerom isporučiti dizelske lokomotive i nadamo se i priželjkujemo i nova tržišta.
Sveukupno 78 lokomotiva, od kojih 36 lokomotiva od otvaranja stečajnog postupka, su izradili naši stručnjaci u našem pogonu što smatram posebno velikim uspjehom i dokazom naše sposobnosti i kvalitete za proizvodnjom i popravkom željezničkih vozila kao i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu. Posebno sam zadovoljan što svaki novi i uspješni projekt pokazuje i dokazuje našu sposobnost te želju američkog partnera za nastavkom suradnje.“ – izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta, od Argentine, preko Gvineje, do Saudijske Arabije.
Izvor: TŽV GREDELJ/vlakovi.com
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Stari filmić iz Gredelja

Postaj by borna on pon 21 ruj 2015 - 21:51

Bio je na HRT, može se vidjeti na Linku
/ima i žutki kao i aluminijski vlak!/ tru truuu
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Nastavljena uspješna suradnja Gredelja i NRE

Postaj by borna on čet 28 sij 2016 - 10:38

Zagreb, 21. siječnja 2016. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i National Railway Equipment Company (NRE) jučer su u Zagrebu sklopili novi ugovor o proizvodnji sedam dizelskih lokomotiva serije GT26 CW, namijenjenih za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama.

Potpisom ovog ugovora nastavljena je dugogodišnja kvalitetna suradnja između Gredelja i američkog partnera koji je sklapanjem novoga posla još jednom potvrdio da na međunarodnom tržištu prepoznaje Gredelj kao kompaniju koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju ovako zahtjevnih projekata.

„Iznimno sam zadovoljan radi nastavka suradnje s našim partnerom National Railway Equipment Company (NRE) za kojeg je TŽV Gredelj već isporučio veći broj novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje voze diljem svijeta. Posebno želim istaknuti činjenicu da je od otvaranja stečajnog postupka u Gredelju izgrađeno više od 40 lokomotiva različitih tipova, što smatram velikim uspjehom i neoborivim dokazom kvalitete naših proizvodnih linija i stručnjaka u području proizvodnje i popravaka željezničkih vozila. To je potvrda naše sposobnosti i konkurentnosti na zahtjevnom inozemnom tržištu, a naš je imperativ zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti prisutan i prepoznat kao kvalitetan partner na što više tržišta.“– izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz naših proizvodnih pogona konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). One danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta – od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti, do Saudijske Arabije.


Izvor: TŽV Gredelj /vlakovi.com/
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj isporučio lokomotivu kosovskim željeznicama

Postaj by borna on pet 26 vel 2016 - 20:09


Zagreb, 26. veljače 2016. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj isporučila je dizel-električnu lokomotivu kosovskom nacionalnom željezničkom operateru – kompaniji Trainkos Sh.A.
U proizvodnim pogonima Gredelja lokomotiva 2 044 010 je generalno remontirana i modernizirana kako bi mogla biti kvalitetno inkorporirana u željezničku mrežu Kosova, a namijenjena je za kombinirani transport putnika i robe.

Poslovna suradnja Gredelja i tvrtke Trainkos započela je 2010. godine kada su Gredeljevi stručnjaci uspješno realizirali vrlo zahtjevnu modernizaciju lokomotive JT38, koja i danas čini okosnicu vučnih kapaciteta u vlasništvu Kosovskih državnih željeznica. Ta se suradnja nastavila i nakon otvaranja stečajnog postupka pa je 2013. godine Gredelj kosovskom partneru isporučio lokomotivu 661 003. Značajno je naglasiti da su svi ugovori sklopljeni s tvrtkom Trainkos rezultat provedenih međunarodnih javnih nadmetanja gdje se Gredelj, unatoč oštroj konkurenciji mnogih tvrtki, pokazao i dokazao kao kvalitetan, stručan i pouzdan partner koji profesionalno ispunjava sve zadane uvjete.

„Smatram da uspješan dovršetak ovoga projekta za našeg kosovskog partnera ponovo potvrđuje visoku razinu stručnosti i sposobnosti Gredeljevih stručnjaka te opravdava ukazano povjerenje tvrtke Trainkos. Naše znanje i iskustvo u kombinaciji sa suvremenim tehnološkim linijama kojima raspolažemo garancija su budućih projekata na međunarodnom tržištu, a uvjereni smo da neće izostati niti adekvatna potpora resornih ministarstava i drugih državnih tijela u cilju jačanja izvoznih aktivnosti. Naš je imperativ zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti prisutan i prepoznat kao kvalitetan partner na što više tržišta.“– rekao je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.

TŽV Gredelj danas s ponosom ističe činjenicu da su lokomotive, vagoni i vlakovi koji izlaze iz naših proizvodnih pogona konstruirani u skladu s UIC i AAR standardima te prilagođeni za sve kolosijeke (uske, široke ili standardne). Ta vozila danas vuku vlakove i prevoze putnike i robu širom svijeta – od Argentine, preko Gvineje i Obale Bjelokosti, do Saudijske Arabije.

Izvor i foto: Gredelj
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj pred potpisivanjem velikog ugovora u Iranu

Postaj by borna on sri 18 svi 2016 - 20:42


Iransko tržište je nakon ukidanja UN-ovih sankcija otvoreno za sve vrste roba i usluga, u čemu priliku vide mnoge hrvatske tvrtke, a neke od njih mogle bi u toj zemlji uskoro sklopiti unosne ugovore, izvijestila je Hrvatska gospodarska komora (HGK) u priopćenju o Iransko-hrvatskom gospodarskom forumu koji je u srijedu održan u Teheranu

Taj je skup održan u sklopu posjeta predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović Teheranu, od 16. do 19. svibnja, a na njemu je sudjelovalo oko 70 hrvatskih i 150 iranskih gospodarstvenika.

'Iran je širom otvorio vrata hrvatskim tvrtkama i na nama je da to iskoristimo. Raduje me što je TŽV Gredelj pred potpisivanjem velikog poslovnog ugovora, a to je samo početak. Nakon sankcija ovo je tržište žedno svih vrsta roba i usluga, a posebno je važno da nudi prostor suradnje i malima', izjavio je predsjednik HGK Luka Burilović otvarajući forum.

S obzirom na velike infrastrukturne projekte koji se planiraju u Iranu, Burilović ističe kako nije nerealno da Hrvatska sudjeluje s jedan posto u njihovu ukupnom uvozu. U tom bi slučaju, tvrdi, naše gospodarstvo bilo bogatije za 657 milijuna dolara.

Iran je dobro pozicioniran u regiji i može biti dobar strateški partner za plasman hrvatskih proizvoda kako u Iran tako i u zemlje regije, istaknuo je predsjednik Iranske trgovinske, industrijske, rudarske i poljoprivredne komore Mohsen Jalalpour.

Najavio je kako će uskoro posjetiti Hrvatsku te se nada kako će tada ostvariti konkretne dogovore i suradnje. 'No, veza Hrvatske i Irana je dublja i ne želimo odnose samo na ekonomskoj razini nego i u obrazovanju, turizmu, kulturi', rekao je.

Iz HGK u priopćenju prenose kako su reakcije gospodarstvenika izrazito pozitivne.

Vitomir Klasić iz Ivanićplasta vjeruje kako će dogovoriti poslovnu suradnju. 'Imamo kontakte, poslali smo uzorke i nadamo se poslu od 200 do 300 tisuća eura, što je za nas male jako puno', rekao je Klasić.

Predsjednik Uprave NCP Grupe Šibenik Roko Vuletić smatra da Iran primarno očekuje partnere koji su spremni investirati u zajedničke projekte i tu vidi priliku. 'Teško je očekivati klasične kupoprodajne ugovore. Skidanjem sankcija pojavljuju se velike multinacionalke kao izravna konkurencija. Zato je bitno da Hrvatska pronađe modalitete financiranja velikih izvoznih projekata putem HBOR-a ili na neki drugi način', naglašava Vuletić.

Iz HGK napominju kako su predstavnici hrvatskih tvrtki posjetili i neka iranska resorna ministarstva.

Prenose i izjave pomoćnice ravnateljice Specijalne bolnice Arithera Ilijane Palčec kako je dogovorena konkretna suradnja u Ministarstvu zdravlja te Mirka Poljaka iz Končara da postoji interes za izgradnju tramvajske infrastrukture i prodaju niskopodnih tramvaja.

Član Uprave Ine Niko Dalić podsjeća da je ta kompanija već dugo prisutna na iranskom tržištu, ali se promijenio način ugovora koji je iranska strana imala prema naftnim kompanija. 'Nadamo se da je to ugovor koji će ići u korist svim investitorima i da ćemo ispregovarati bolji ugovor nego što je bio do sada', kaže Dalić.

Ukupna vrijednost robne razmjene Republike Hrvatske s Iranom u 2015. godini iznosila je tek 4,4 milijuna dolara. Iran je jedna od rijetkih zemalja s kojom Hrvatska ima višak u robnoj razmjeni pa tako izvozimo gotovo sedam puta više nego što uvozimo, međutim i dalje je riječ o vrlo maloj robnoj razmjeni i nedovoljno iskorištenim mogućnostima koje nudi tržište od oko 80 milijuna stanovnika, ocjenjuje HGK.
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Gredelj ugovorio novi posao sa Željezničkim prevozom Crne Gore

Postaj by borna on sri 22 lip 2016 - 13:09


Zagreb, 17. lipnja 2016. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i Željeznički prevoz Crne Gore AD Podgorica sklopili su ugovor o srednjem popravku šest putničkih vagona, a taj je ugovor rezultat provedenog međunarodnog javnog nadmetanja.
Istovremeno je iz Gredeljevih proizvodnih pogona prema Crnoj Gori upućeno pet obnovljenih i moderniziranih vagona koji će u najkraćem roku biti uključeni u redoviti željeznički promet.

Potpisom ovog ugovora nastavljena je dugogodišnja kvalitetna suradnja između Gredelja i Željezničkog prevoza Crne Gore AD koji je sklapanjem novoga posla još jednom potvrdio da na kompetitivnom regionalnom tržištu prepoznaje Gredelj kao kompaniju koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju ovako zahtjevnih projekata.

U sklopu te suradnje Gredelj je za potrebe Željezničkog prevoza Crne Gore AD Podgorica, samo tijekom zadnjih nekoliko godina, izvršio popravke različite razine složenosti na preko 40 putničkih vagona različitih vrsta, dva elektromotorna vlaka te četiri lokomotive. Stoga je realno očekivati da će se taj uspješan trend nastaviti i u narednom periodu zaključenjem novih poslova na tržištu Crne Gore.

„Zadovoljan sam što su Željeznice Crne Gore iskazale svoje povjerenje u TŽV Gredelj povjerivši nam ovaj projekt. Smatram da je potpisom ovoga ugovora Gredelj ponovno potvrdio visoku razinu znanja i sposobnosti svojih stručnjaka te iznimnu reputaciju i konkurentnost u gradnji novih i održavanju postojećih željezničkih kapaciteta na zahtjevnom i vrlo važnom tržištu Crne Gore. Kao i uvijek, naš je imperativ zadovoljiti zahtjeve i interese kupaca te biti prisutan i prepoznat kao kvalitetan partner na što više tržišta.“– izjavio je stečajni upravitelj Gredelja, Pero Hrkać.
/vlakovi.hr/
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

USPJEŠAN POSAO GREDELJA I AMERIČKOG PARTNERA NRE

Postaj by borna on pon 24 srp 2017 - 18:49


Zagreb, 24. srpnja 2017. – Tvornica željezničkih vozila Gredelj i američka tvrtka NRE (National Railway Equipment Company) danas započinju s isporukom četiri od ukupno sedam lokomotiva koje su u Gredeljevim pogonima prošle složeni postupak proizvodnje i prilagodbe potrebama krajnjeg korisnika.
Radi se o dizelskim lokomotivama serije NGT 26CW-3 koje su namijenjene za vuču teških teretnih vlakova na neelektrificiranim prugama, a isporuka preostale tri lokomotive bi trebala započeti sredinom kolovoza.
Kvalitetna i pravovremena realizacija ovoga projekta nastavak je dugogodišnje uspješne suradnje s američkim partnerom NRE tijekom koje je Gredelj isporučio niz novih, obnovljenih i moderniziranih lokomotiva koje uspješno voze na mnogim svjetskim prugama. Radi se o ukupno 78 lokomotiva različitih tipova, a osobito je važno istaknuti činjenicu da su od otvaranja stečajnog postupka uspješno dovršeni projekti na 44 lokomotive za potrebe NRE. Ti su podaci svojevrstan dokaz Gredeljeve sposobnosti i kvalitete, kao i konkurentnosti na iznimno kompetitivnom inozemnom tržištu.
Stoga je realno očekivati da će Gredelj i dalje biti prepoznat kao kompanija koja je svojim iskustvom, tehnološkim i stručnim resursima kapacitirana za realizaciju zahtjevnih projekata te da će se taj uspješan trend nastaviti i u budućnosti zaključenjem novih poslova na domaćem i svjetskom tržištu.
/http://tzv-gredelj.hr/
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

GREDELJEV VLAK NA PROMOTIVNOJ VOŽNJI U ŠVEDSKOJ

Postaj by borna on pon 24 srp 2017 - 18:53

/jedna starija ali dobra vijest/

Zagreb, 23. ožujka 2017. – Diesel motorni vlak za regionalni promet koji je Gredelj prije nekoliko godina proizveo za potrebe HŽ Putničkog prijevoza sutra će iz Gredeljevih proizvodnih pogona krenuti na put prema Švedskoj, gdje je planirana promotivna vožnja na ograničenoj trasi te niz promotivnih aktivnosti u suradnji sa švedskim privatnim operaterom, tvrtkom Inlandsbanan iz Östersunda. To će biti prvi put da željezničko vozilo hrvatske proizvodnje promotivno vozi švedskim prugama.

Prvi kontakti i razgovori s predstavnicima Inlandsbanan započeli su u rujnu prošle godine tijekom sajma InnoTrans u Berlinu, a njihov posjet Gredeljevim pogonima, detaljniji uvid u tehničke kapacitete i posebno upriličena vožnja Gredeljevim vlakom rezultirala je konkretnim interesom – zaključeno je da vlak svojim tehničkim i drugim karakteristikama u potpunosti odgovara potrebama švedskog partnera.
Promotivne aktivnosti u Švedskoj će trajati nekoliko dana, uključivati će spomenutu vožnju vlakom na ograničenoj trasi za uži krug uzvanika, te njegovo izlaganje na kolodvorima trase Inlandsbanan-a, uz mogućnost ulaska i razgledanja vozila.
Sama promotivna vožnja će biti izvrsna prilika da Gredeljev vlak vide i u njemu se voze, kako predstavnici Inlandsbanan-a, tako i drugih švedskih privatnih operatera koji imaju potrebu za nabavom vozila ovoga tipa, a nije isključen niti interes kompanija iz susjednih zemalja, naročito Danske i Norveške.
Ovakav interes na zahtjevnom švedskom tržištu još je jedna potvrda Gredeljeve kvalitete i kapacitiranosti za realizaciju najsloženijih projekata.

/http://tzv-gredelj.hr/
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Uspon i pad TŽV Gredelj

Postaj by borna on ned 13 kol 2017 - 10:32

Dobar podugačak članak o Gredelju je na Linku
ima i nastavak (koji počinje jednako) na Linku
Stavit ću samo par slika da vas privučem mrgreen
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Vijesti o željezničkoj industriji

Postaj by borna on pet 10 stu 2017 - 14:02

Hrvatski proizvođač lokomotiva i voznog parka TŽV Gredelj pozvao je potencijalne ulagače ili strateške partnere da iskazuju interes za potporu dokapitalizaciji kako bi osigurali nastavak poslovanja. Datum završetka je 15. prosinca.
/railwaygazette.com/


Dobro došli u TŽV Gredelj

S tradicijom dugom više od 120 godina, znanjem, iskustvom, profesionalnim pristupom i najsuvremenijom tehnologijom TŽV Gredelj nastoji postati regionalni lider u projektiranju, proizvodnji i održavanju svih vrsta tračničkih vozila i zato je moj cilj ostvariti da Gredelj ima potpunu zaposlenost svojih proizvodnih kapaciteta te da se u proizvodnim halama radi s novim elanom i optimizmom u jednom zdravom i modernom okruženju. Gredelj je svakako društveno odgovorna tvrtka i tvrtka koja se kroz svoje nove u potpunosti modernizirane pogone i opremljene najsuvremenijom sofisticiranom tehnologijom svakodnevno brine kako za očuvanje okoliša tako i svoje zaposlenike.

TŽV Gredelj je ozbiljni tržišni igrač, rekao bih i regionalni te se duboko nadam da će ozbiljni investitori to znati prepoznati i poželjeti takav Gredelj.

Stečajni upravitelj
Pero Hrkać (sa stranice Gredelja)
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4249
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Re: Gredelj

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.