Prva vožnja vlaka na pruzi Vinkovci-Osijek

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

Go down

Re: Prva vožnja vlaka na pruzi Vinkovci-Osijek

Postaj by seabral on uto 16 pro 2008 - 20:18

Putopis s nedjeljnog posjeta zagrebačke ekipe Vinkovcima i Osijeku i vožnje vlakom na toj relaciji:
http://vlakovi-ri-hr.4rumer.com/putopisi-i-reportaze-f1/zagrebaeka-ekipa-na-obilasku-pruge-vinkovci-osijek-t1356.htm

seabral

Broj postova : 1246
Lokacija : /
Registration date : 13.04.2008

[Vrh] Go down

Re: Prva vožnja vlaka na pruzi Vinkovci-Osijek

Postaj by Phalanx on pon 12 sij 2009 - 8:29

Iz današnjeg Novog lista:

ZABORAVLJENA SLAVONSKA PRUGA
Pruga Vinkovci – Osijek ne postoji u stranom voznom redu!
HŽ-ove partnerske željeznice u susjednim zemljama ignoriraju nakon rata obnovljenu slavonsku prugu koja je za njih nepostojeća

OSIJEK – Prije mjesec dana, 14. prosinca, puštena je u promet pruga Vinkovci - Osijek, ali vozni red vlakova nije ucrtan na međunarodnim linijama, iako su Vinkovci međunarodno željezničko čvorište i prometna poveznica s Osijekom. HŽ-ove partnerske željeznice u susjednim zemljama ignoriraju nakon rata obnovljenu slavonsku prugu koja je za njih nepostojeća.
- Na žalost, pruga Vinkovci - Osijek do danas je nevidljiva u stranim online voznim redovima, npr. ÖBB-a ili DB-a. Vozni redovi na njihovim web stranicama preporučuju putovanje iz Zagreba za Osijek smjerom Strizivojna-Vrpolje, koje s presjedanjem traje tri sata i 13 minuta! Hrvatskim državljanima u inozemstvu, ali i stranim turistima (pogotovo za aktualno Svjetsko prvenstvo u rukometu), bilo bi mnogo lakše organizirati putovanje u Hrvatsku ako bi sve pruge bile vidljive na online voznim redovima 'njihovih' željeznica«, smatra Saša Tankosić.
- Obnova pruge Vinkovci - Osijek trajala je cijelu prošlu godinu i nije se točno znalo do koje faze će stići njena obnova. Vozni redovi u cijeloj Europi zaključuju se na međunarodnim konferencijama početkom jeseni, a odluka o puštanju u promet pruge Vinkovci - Osijek donesena je nakon zaključenih termina za nove vozne redove. Izmjene voznih redova obavljaju se jednom mjesečno i HŽ je u svoj vozi red na webu uvrstio vozni red na pruzi Vinkovci - Osijek, također je poslao vozni red i stranim željezničkim upravama. Zbog čega ga one nisu uvrstile u svoje vozne redove, u ovom trenutku ne možemo sa sigurnošću odgovoriti. Međutim, poslovi Putničkoga prijevoza i HŽ Informatika provjeravaju kod mjerodavnih za kontakt sa stranim željezničkim upravama zašto nije uvrštena ta dionica. Nadamo se da će nakon intervencija to biti ispravljeno, pojašnjava Vlatka Škorić, šefica Korporativnih komunikacija u HŽ-u.
N. ŠPOLJARIĆ

______________________________________
avatar
Phalanx
Moderator
Moderator

Broj postova : 545
Lokacija : Rijeka / Karlovac
Registration date : 29.02.2008

[Vrh] Go down

Stranica 2 / 2. Previous  1, 2

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.