Karte, rezervacije, povlastice...

Go down

Karte, rezervacije, povlastice...

Postaj by Laurus on ned 21 tra 2013 - 22:08

Evo moja prijevozna karta...
...Mislim da je malo preskupa. Zadnji put kada sam u ZG išao u 1 mijesecu, bila je 79 Kn (Za brzi)...



Hmmmm. Pa nekad je 92 Kn koštala karta, za 1. razred. (Od Kutine do Zagreba) Rolling Eyes
avatar
Laurus

Broj postova : 1007
Lokacija : Svemir
Registration date : 08.03.2013

http://www.xxx.net

[Vrh] Go down

Re: Karte, rezervacije, povlastice...

Postaj by thomcro on pon 22 tra 2013 - 7:30

I? Što bi ti sad? Da ti mi vratimo razliku od 11 kn hm ? Mi nismo HŽ!

Ako nisi upućen, a očito da nisi!, HŽ je je u sječnju povećao cijene putničkih karata za 15% i to ti je ta razlika

Druga je stvar dali cijena prati kvalitetu pružene usluge!
avatar
thomcro

Broj postova : 5475
Lokacija : Donje-škurinjski gaj levo pa na prvom raskršću desno i onda pravo
Registration date : 07.08.2011

http://www.pilana-mrkopalj.hr/index.html

[Vrh] Go down

Re: Karte, rezervacije, povlastice...

Postaj by mrki on pon 22 tra 2013 - 7:41

Mislim da je razlika 13 kn (92 - 79= 13)

mrki

Broj postova : 76
Lokacija : Zagre
Registration date : 02.03.2013

[Vrh] Go down

Re: Karte, rezervacije, povlastice...

Postaj by thomcro on pon 22 tra 2013 - 9:21

Imaš pravo mrki kul
avatar
thomcro

Broj postova : 5475
Lokacija : Donje-škurinjski gaj levo pa na prvom raskršću desno i onda pravo
Registration date : 07.08.2011

http://www.pilana-mrkopalj.hr/index.html

[Vrh] Go down

Promjene u povlasticama za djelatnike u društvima HŽ

Postaj by borna on pet 10 sij 2014 - 10:19

Što se tiče Iskaznice za dolazak na posao za radnike HŽ Putničkog prijevoza (P-2) u novom Pravilniku 643 nisu promijenjeni uvjeti korištenja tj. temeljem P-2 iskaznice radnici zaposleni u HŽ Putničkom prijevozu imaju pravo na besplatni prijevoz od mjesta stanovanja do mjesta rada i natrag.
Kod P-2d – Iskaznice za dolazak na posao za radnike ostalih željezničkih društava također nisu promijenjeni uvjeti korištenja. P-2d iskaznica daje pravo na prijevoz radnicima zaposlenim u HŽ Infrastrukturi, HŽ Cargu i svim ovisnim društvima od mjesta stanovanja do mjesta rada i natrag, te vrijedi za 2. razred putničkog ili brzog vlaka.
Novim Pravilnikom 643 promijenjen je način naplate P-2d za HŽ Infrastrukturu i HŽ Cargo te je isti usklađen s ostalim željezničkim društvima (ovisnim društvima).
Iskaznica za putovanje na prugama HŽ-a (P-4) nositeljima prava u HZ Putničkom prijevozu daje pravo na dva (2) besplatna putovanja u odlasku i povratku putem kupona, te neograničen broj putovanja s popustom od 50% u 1. i 2. vagonskom razredu svih vrsta vlakova.
Korisnicima prava u HŽ Putničkom prijevozu daje pravo na jedno (1) besplatno putovanje u odlasku i povratku putem kupona, te neograničen broj putovanja s popustom od 50% u 1. i 2. vagonskom razredu svih vrsta vlakova.
Iskaznica P-4 nositeljima i korisnicima prava u HŽ Cargu, HŽ Infrastrukturi i njima pripadajućim ovisnim društvima te ovisnim društvima HŽ Putničkog prijevoza i željezničkim umirovljenicima daje pravo na neograničen broj putovanja s popustom od 50% u 1. i 2. vagonskom razredu, svih vrsta vlakova.
Ukoliko nositelj ili korisnik drugih željezničkih društava putuje u inozemstvo s FIP-ovom besplatnom kuponskom kartom uz istu ostvaruje pravo na jedno besplatno putovanje u odlasku i povratku. Besplatno putovanje ostvaruje se kuponom za besplatno putovanje i odnosi se na dio pruge u RH.
Pravo na povlašteno putovanje s popustom od redovne prijevozne cijene ostvaruje se kupnjom karte na putničkoj blagajni uz predočenje P-4 iskaznice ovjerene za dotičnu godinu.
Prava korištenja FIP iskaznica i besplatnih kuponskih međunarodnih karata nisu promijenjena.
Izvor: Odnosi s javnošću HŽ PP
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4656
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

I u drugom polugodištu prijevoz za međimurske srednjoškolce besplatan

Postaj by borna on pet 10 sij 2014 - 20:52

I u drugom polugodištu ove školske godine, srednjoškolcima s područja Međimurske županije, mjesečna karta za vlak i autobus će se plaćati prema prema prošlogodišnjim uvjetima, odnosno prijevoz će za njih biti potpuno besplatan.
Dakle, Međimurska županija će platiti razliku između pune cijene i cijene koju za pojedini prijevoz plaća Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.
Naime, odlukom Vlade Republike Hrvatske iz kolovoza 2013. godine, iz Državnog proračuna sufinancira se 75 posto cijene mjesečne karte za vlak i autobus, a čiju je visinu odredila sama Vlada. Ovom odlukom su pokriveni svi srednjoškolci u Hrvatskoj koji do škole putuju ovim prijevoznim sredstvima, a od nje su udaljeni više od 5 kilometara.
Međutim, Međimurska županija svjesna toga da je danas svaka kuna izrazito bitna je odlučila krenuti u realizaciju dogovora s prijevoznicima koji su se odrekli dijela svoje zarade, a s ciljem da srednjoškolci imaju u potpusnosti besplatan prijevoz.
„Izrazito sam zadovoljan da smo dokazali da ovaj sustav funkcionira i da ukoliko postoji volja se može napraviti i dogovor u kojem svi dobivaju i djeca i roditelji i prijevoznici, ali i županija. Još jedanput smo primjer kako se mogu kvalitetnim planiranjem osigurati bolji uvjeti u obrazovanju.” – naglasio je župan Matija Posavec te izrazio zadovljstvo da je Međimurje i dalje jedina županija s potpuno besplatnim prijevozom srednjoškolaca.
Za tu namjenu iz županijskog proračuna se godišnje izdvaja približno 3 milijuna kuna dok se ukupno za prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kao i studenata godišnje izdvaja oko 20 milijuna kuna.
Preneseno sa e-medjimurje.hr
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 4656
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Re: Karte, rezervacije, povlastice...

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.