Đuro Đaković

Započni novu temu   Odgovori na temu

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Đuro Đaković

Postaj by borna on pet 26 ruj 2014 - 14:06

Đuro Đaković u 17 godina izgubio milijardu kuna
Nadzorni odbor Holdinga Đuro Đaković danas je usvojio plan restrukturiranja i poslovne strategije tvrtke do 2020. godine, a u sklopu kojih će doći do spajanja pojedinih tvrtki te gašenja ili izdvajanja djelatnosti za koje u Holdingu drže da nemaju budućnost.

Uz otpremnine na Zavodu za zapošljavanje do kraja godine završit će više od 200 zaposlenih, najavio je predsjednik uprave Holdinga Đuro Đaković Tomislav Mazal na večerašnjoj konferenciji za novinare.

Još 117 radnika bit će izdvojeno u posebnu elektromontažersku tvrtku koja će biti ponuđena na otkup radnicima ili strateškom partneru. Holding Đuro Đaković trenutno ima 1.126 zaposlenih.

"Sve je ovo trebalo učiniti i prije, jer bi efekti ozdravljenja već danas bili vidljivi. Čini se da moramo doći do zida i shvatiti da dalje ne ide. Cijela reorganizacija rezultira i brojem zaposlenih. Svjesni smo da to nije najsretnije rješenje", rekao je Mazal.

"Kaže se da radnici snose veliki teret, ali u 17 zadnjih godina vlasnici su izgubili milijardu kuna. Prošle godine čisti operativni gubitak bio je blizu 65 milijuna kuna, on ni ove godine neće biti manji. Trenutak je da ono što vrijedi u ovoj tvrtki izvučemo na površinu", rekao je.

Dodao je da će se točan broj radnika koji su višak, kao i koji su to radnici, znati u narednih mjesec dana. Među otpuštenim radnicima, po Mazalovim riječima, većinu bi trebali činiti oni iz uprava i administracije.

Spajanjem tvrtki unutar Holdinga umjesto dosadašnjih sedam bit će formirane tri tvrtke: Đuro Đaković specijalna vozila, Đuro Đaković industrijska rješenja i Đuro Đaković energetika i infrastruktura. Cijeli proces preustroja Đure Đakovića trebao bi završiti sredinom 2015. godine.

"Fokus će biti na prodajnim aktivnostima, tamo i gdje smo dobri nedostaje nam uspješna prodaja", istaknuo je Mazal.

Holding Đuro Đaković očekuje da do kraja godine dobije i dozvolu za dokapitalizaciju emisijom novih dionica, očekivani prihod je oko 194 milijuna kuna.
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 3860
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i francuski naručitelj ATIR RAIL S.A. potpisali ugovor vrijedan 80 milijuna kuna

Postaj by borna on čet 20 kol 2015 - 15:23

Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Grupe Đuro Đaković i francuski naručitelj ATIR RAIL S.A. potpisali su ugovor o proizvodnji i isporuci specijalnih vagona cisterni serije Zacns u vrijednosti od 80 milijuna kuna.
Ugovor predstavlja nastavak uspješne suradnje s naručiteljem, a vagoni će biti isporučeni krajem drugog i tijekom trećeg kvartala 2016. godine.
Vagoni tipa Zacns su 4‐osovinski vagoni cisterne, toplinski izolirane i namijenjene za prijevoz emulzije kalcijevog karbonata u svim temperaturnim uvjetima. Optimizacijom i primjenom modernih tehnologija u razvoju i proizvodnji, vagoni-cisterne osiguravaju visoku nosivost korisnog tereta uz minimiziranu vlastitu masu vagona. Ovim pristupom u projektiranju specijaliziranih vagona, koji je postao europski razvojni trend, stvara se nova generacija proizvoda koji ispunjavaju zahtjeve najnovijih tehničkih i sigurnosnih normi, a svojim značajkama omogućuju transport na svim europskim željeznicama normalnog kolosijeka. Vagon-cisterna Zacns bit će prvi proizvod te kategorije koji je razvijen, proizveden i certificiran sukladno najnovijim TSI propisima.
„Ovaj posao još jedna je potvrda uspješnosti smjera zadanog Strategijom i restrukturiranjem, te financijskim planom 2015-2019, a koja za cilj ima osigurati značajan iskorak u proizvodnji i prodaji teretnih vagona i vagona cisterni specijalnih namjena i izvedbi na najzahtjevnijem tržištu zemalja EU”, izjavio je Tomislav Mazal, predsjednik Uprave Đuro Đaković Holding d.d.
Ovim projektom tvrtka Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. potvrđuje svoj status na francuskom tržištu, jer je uz postojeću suradnju s tvrtkom Ermewa Ferroviaire, za francuskog naručitelja Atir Rail S.A. do sada proizvela i isporučila teretne vagone za prijevoz rasutih tereta serije Faccns i teretne vagone namijenjene za prijevoz krečnjaka serije Falns.
Izvor: duro-dakovic.com


Zadnja promjena: borna; sub 18 lip 2016 - 9:36; ukupno mijenjano 1 put.
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 3860
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Đuro Đaković Specijalna vozila ugovorila posao u vrijednosti od 20 milijuna kuna

Postaj by borna on sub 18 lip 2016 - 9:35


Đuro Đaković Specijalna vozila d.d., tvrtka u sastavu Grupe Đuro Đaković, 16. lipnja 2016. godine je s francuskim naručiteljem potpisala ugovor o proizvodnji i isporuci teretnih vagona u vrijednosti od 20 milijuna kuna.

Potpisom ovog ugovora Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. još jednom potvrđuju kvalitetu svojih proizvoda u teretnom programu na europskom tržištu.

Teretni vagoni će biti isporučeni do kraja 2016.godine i nastavak su uspješne suradnje s francuskim kupcem.
.duro-dakovic.com/press_centar
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 3860
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

ĐĐ Specijalna vozila – Ugovoreno povećanje opsega isporuke vagona cisterni

Postaj by borna on čet 9 vel 2017 - 14:07


SLAVONSKI BROD – Kao nastavak Sporazuma o aktiviranju ugovorne opcije za dodatne isporuke vagona cisterni serije Zacns 45, koji je dogovoren početkom ove godine, Đuro Đaković Specijalna vozila d.d. i francuska tvrtka ATIR RAIL S.A. danas, 6. veljače, ugovorili su povećanje opsega isporuka za dodatnih 15 milijuna kuna.

Prema konačno usuglašenom planu, dodatne količine vagona će biti isporučene tijekom trećeg kvartala ove godine.

Vagoni tipa Zacns 45 su rezultat vlastitog razvoja, proizvedeni su od nehrđajućih materijala, a namijenjeni su transportu emulzije kalcijevog karbonata.

Izvor: SB plus.hr / vlakovi.hr
avatar
borna
Moderator
Moderator

Broj postova : 3860
Lokacija : zagreb
Registration date : 16.11.2010

[Vrh] Go down

Re: Đuro Đaković

Postaj by Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


Započni novu temu   Odgovori na temu
 
Permissions in this forum:
Moľeą odgovarati na postove.